België zonder aanvoerder Kompany en Vermaelen

Reacties

Marc Wilmots, de bondscoach van België, neemt in de laatste groepswedstrijd tegen Zuid-Korea geen enkel risico met aanvoerder Vincent Kompany en Thomas Vermaelen. Beide verdedigers kampen met lichte klachten en blijven uit voorzorg aan de kant.

België zonder aanvoerder Kompany en Vermaelen

Dat heeft de keuzeheer van De Rode Duivels laten weten op de website van wereldvoetbalbond FIFA. Kompany moest de laatste training voortijdig staken vanwege liesklachten, terwijl Vermaelen nog steeds hinder heeft van een lichte knieblessure.

'Het gaat om lichte klachten, maar wij willen de groep graag fit houden', zegt Wilmots. Bij afwezigheid van Kompany draagt Jan Vertonghen de aanvoerdersband. De voormalige verdediger van Ajax speelt waarschijnlijk weer als linksback, ook nu centrumverdediger Kompany is afgehaakt.

Volgens de Belgische media vormen Daniël Van Buyten en Nicolas Lombaerts het centrale duo tegen Zuid-Korea. Ondanks wisselingen in de defensie, is voetbalminnend België vooral benieuwd naar de invulling van de spitspositie. Kiest Wilmots opnieuw voor Romelu Lukaku of krijgt supersub Divock Origi een kans in de basis? Daar wilde de bondscoach vooralsnog niet op reageren.

De Belgen zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Tegen Zuid-Korea wil Wilmots de groepswinst veiligstellen, maar ook voor het eerste in historie drie groepswedstrijden winnend af te sluiten.

Direct analyses van alle WK-wedstrijden en -spelers lezen? Probeer VI Premium de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.