België speelt gelijk bij kennismaking met Rusland

België heeft dinsdag een oefenzege op Rusland weggegeven: 3-3. Lang leken de bezoekers er met de overwinning vandoor te gaan, maar invaller Aleksandr Bukharov zorgde in de slotfase voor de gelijkmaker.

Keeper Thibaut Courtois van België miste de wedstrijd vanwege een blessure, maar zal zich in de beginfase wellicht achter zijn oren hebben gekrabd. Viktor Vasin opende al na drie minuten de score namens het gastland van het WK 2018 nadat Dmitri Kombarov de bal teruglegde uit een lange vrije trap.

Courtois was voorafgaand aan het duel kritisch over de keuze voor Rusland als oefenpartner. 'Er zijn zo veel mooie tegenstanders op te noemen. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Nederland. En dan gaan wij naar Rusland...'

In de rust dacht geen Belg meer aan die uitspraak, want toen stonden de bezoekers op een ruime voorsprong. Kevin Mirallas benutte na een kwartier een strafschop: 1-1. Door twee rake kopballen van Christian Benteke gingen de Belgen rusten met een 1-3 voorsprong.

In de tweede helft kwamen de Russen pas laat terug. Invaller Aleksey Miranchuk maakte met nog een kwartier te spelen de 2-3. In de slotfase leek een gelijkspel er niet meer in te zitten voor de Russen, maar Bukharov zorgde toch voor 3-3. Hij nam een voorzet aan en kon dankzij een matig verdedigend optreden van Toby Alderweireld de bal door de benen van doelman Simon Mignolet tikken.

De verwachting is dat België net als Rusland present is op het WK van volgend jaar. De Rode Duivels staan bovenaan in Groep H met dertien punten. Nummer twee Griekenland heeft elf punten.