Belangrijke winst Loovens in de strijd tegen degradatie

Real Zaragoza heeft thuis tegen Rayo Vallecano een waardevolle overwinning geboekt. De ploeg van trainer Manolo Jiménez steeg naar de veilige zestiende plaats door de 3-0 zege.

Met Glenn Loovens in de basis kwam Zaragoza halverwege de eerste helft op voorsprong en kreeg daarbij de hulp van Jordi Figueras. De verdediger van Vallecano maakte hands, waardoor de thuisclub een strafschop kreeg. Deze werd door Apoño verzilverd.

Vijf minuten na rust stelde Rodri de overwinning veilig door een rebound binnen te schieten: 2-0. Daar bleef het niet bij in Estadio La Romareda, aangezien Apoño in blessuretijd de derde treffer maakte. Door de zege heeft Zaragoza de degradatiezone verlaten.

Na 34 wedstrijden hebben de Blanquillos 33 punten, één meer dan Deportivo La Coruña. Die club bezet de achttiende plaats, die aan het einde van het seizoen degradatie inhoudt.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.