Beerens na anderhalve maand touwtrekken naar Hertha

Reacties

Roy Beerens staat de komende drie seizoenen onder contract bij Hertha BSC. Donderdag reisde de 26-jarige aanvaller van AZ af naar Duitsland om medisch gekeurd te worden, vrijdag zette hij zijn handtekening.

Beerens na anderhalve maand touwtrekken naar Hertha

Bij de Bundesligaclub, die getraind wordt door Nederlander Jos Luhukay, is hij deze zomer de tweede Nederlandse aankoop. Eerder werd John Heitinga aangetrokken. Afgelopen maandag is Luhukay aan de voorbereiding begonnen, zondag vertrekt de selectie voor een trainingskamp. 

Bij AZ had Beerens nog een doorlopend contract tot medio 2015. Vandaar dat Hertha een afkoopsom moest betalen. Daarover steggelden beide clubs geruime tijd, maar uiteindelijk komt dat bedrag neer op circa anderhalf miljoen euro. Overigens wordt Beerens begeleid door voormalig Hertha-speler Dick van Burik en diens vader Karel.

'Het was even touwtrekken', zegt Beerens in een eerste reactie tegen Voetbal International. 'Daar werd ik soms wel even gek van, want terwijl je wacht op groen licht moet je gewoon blijven trainen om fit te blijven. Ik ben professioneel genoeg om mijn werk te blijven doen, maar natuurlijk was ik al met mijn hoofd bij een transfer. Ik ben blij dat AZ en Hertha elkaar nu hebben gevonden en het allemaal netjes is opgelost', toont de aanvaller zich opgelucht.

Geen geheim
Overigens was het geen geheim, het vertrek van Beerens naar Hertha. 'Iedereen wist eigenlijk al dat dit zou gaan gebeuren. Anderhalve maand geleden heb ik in Berlijn een gesprek van een paar uur gehad met de club. Vanaf dat moment had ik mijn zinnen gezet op Hertha. Dat heb ik vorige week ook tegen trainer Marco van Basten gezegd, toen hij vroeg wat mijn plannen waren. Ik ben op een mooie leeftijd om deze stap te maken, hier wilde ik vol voor gaan.'

AZ hield al serieus rekening met zijn vertrek. Onlangs werd Guus Hupperts aangetrokken als vervanger voor Beerens, die drie seizoenen voor de Alkmaarders speelde en in 2013 de KNVB-beker won. Vorig seizoen was hij de meest constante speler. Eerder kwam hij uit voor PSV, NEC (huurbasis) en SC Heerenveen.

Volg Oranje op de voet met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.