Beenhakker geeft stokje bij CBV over aan Berger

Reacties

Leo Beenhakker stopt na vijf jaar als voorzitter van de belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal. De 72-jarige Rotterdammer heeft tijdens een algemene ledenvergadering bekend gemaakt dat hij plaats maakt voor Han Berger, zo meldt de NOS.

Beenhakker geeft stokje bij CBV over aan Berger

'Het wordt tijd om een beetje af te bouwen. Ik vond het tijd worden voor fris bloed, nieuwe mensen die kracht hebben om op de barricade staan', vertelde Beenhakker, die voor Berger een schone taak ziet weggelegd. 'Voor Han Berger ligt er de uitdaging om nadrukkelijker in het Nederlandse voetbal aanwezig te zijn.'

Het huidige bestuurslid van Sydney FC zal de kruistocht van Beenhakker tegen ongediplomeerde coaches in het betaalde voetbal moeten voortzetten. Don Leo sprak tijdens zijn bewind regelmatig schande van dergelijke praktijken. Zo uitte hij onlangs zijn ergernis over de rol op de voorgrond van Jaap Stam, die nog in opleiding is maar zich tijdens wedstrijden van Jong Ajax nadrukkelijker profileerde dan de eigenlijke hoofdcoach Andries Ulderink.

Het afscheid van Beenhakker betekent niet dat de voormalige trainer van onder meer Ajax, Feyenoord, het Nederlands elftal en Real Madrid stil gaat zitten. Hij is ook nog altijd bestuurslid technische zaken van Sparta Rotterdam.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.