Been: 'Het lijkt wel of ik met mijn kinderen op pad ben'

Ondanks de zorgeloze uitgangspositie van RC Genk eist Mario Been een overwinning tegen het Zwitserse FC Thun. De Belgen zijn al geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League.

Been: 'Het lijkt wel of ik met mijn kinderen op pad ben'

Omdat Genk al zeker is een plaats in de volgende ronde, heeft Been zijn selectie voor het duel met FC Thun aangevuld met een aantal jongelingen. 'Het lijkt er wel op, maar het zal geen schoolreisje worden. We hebben erg veel jeugd bij ons, ook omdat we zeven geblesseerde spelers hebben. Maar ik verwacht wel een positief resultaat', vertelde de trainer in de Belgische media.

Been is tevreden met de comfortabele positie waarin hij zit. 'Toen de poule bekend werd, was Dinamo Kiev de favoriet voor de groepswinst. Als je daar twee keer van wint, doe je het goed. Daarmee bevestigen we dat de groepswinst van vorig Europa League-seizoen geen eenmalige gebeurtenis was.'

Tegen het Zwitserse Thun geeft Been wat gevestigde namen rust en kiest hij voor een jonger elftal. 'Het zou fijn zijn als ik jongens zie opstaan in Thun. Ik lees vaak dat de jonge jongens kansen willen. Nu krijgen ze een kans. Het is nu het moment voor hen om die kans te pakken. Ik heb er een goed gevoel bij.'

Een overwinning op Thun zou voor Been een aardig verjaardagscadeau betekenen. De trainer van Genk is donderdag vijftig jaar geworden. 'Ik ben een halve eeuw oud. Ongelofelijk, dat is mooi. Je mag me Vader Abraham noemen. Het lijkt wel of ik met mijn kinderen op pad ben', besloot hij lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen