Been aan de slag op Cyprus na avontuur met Advocaat

Reacties

Mario Been staat komend seizoen weer op eigen benen. De 53-jarige trainer gaat aan de slag bij APOEL Nicosia, dat een opvolger zocht voor de Deen Thomas Christiansen. De Rotterdammer werkt nu nog als assistent van Dick Advocaat bij Fenerbahçe.

Been aan de slag op Cyprus na avontuur met Advocaat

Advocaat maakte eerder al bekend te vertrekken bij de Turkse club en begint binnenkort aan zijn derde termijn als bondscoach van Oranje. Been verkast op zijn beurt naar APOEL, zo meldt zijn belangenbehartiger Wasserman vrijdagavond. De voormalig trainer van Excelsior, NEC, Feyenoord en RC Genk heeft een eenjarig contract getekend.

'Het lijkt me geweldig om weer als hoofdcoach aan de slag te gaan', aldus de enthousiaste Been over zijn dienstverband bij de kampioen van Cyprus, waar de 33-jarige Boy Waterman al twee seizoenen het doel verdedigt. 'Het is een club die altijd Europees voetbal speelt en in de Europese toernooien regelmatig ook behoorlijk succesvol was.'

Voor Been wordt de klus bij APOEL zijn vierde in het buitenland, na periodes bij Trinidad en Tobago (assistent), Genk en Fenerbahçe. In november 2015 bedankte de oud-speler van Feyenoord nog voor een avontuur op Cyprus bij Omonia Nicosia. Eerder dat jaar was Been ook al in beeld bij APOEL, maar toen kreeg de Duitser Thorsten Fink de voorkeur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.