Beelden Sport1: De Jong krijgt bijval van Mihajlovic

Sinisa Mihajlovic heeft het na het oefenduel met Bayern München opgenomen voor Nigel de Jong. De trainer van AC Milan vond dat zijn collega Pep Guardiola geen recht had om in de rust verhaal te halen bij de Oranje-international, die in de eerste helft Joshua Kimmich had geblesseerd.

Het twintigjarige talent moest na twintig minuten naar de kant, nadat De Jong enkele minuten eerder een overtreding had begaan. 'Ik heb de charge niet gezien', reageerde Mihajlovic na afloop van de 3-0 nederlaag. 'Maar voetbal is geen dansen, overtredingen maken deel uit van de sport. Daarom kunnen dit soort wedstrijden ook niet vriendschappelijk worden genoemd.'

Daar dacht Guardiola duidelijk anders over. De Spaanse coach sprak De Jong halverwege de halve finale van het toernooi om de Audi Cup in de catacomben van de Allianz Arena aan op zijn actie, waarop de aanvoerder van Milan moest worden tegengehouden door zijn ploeggenoten om het niet tot een confrontatie te laten komen.

Dat Bayern uiteindelijk veel te sterk was voor zijn Milan kon Mihajlovic mee leven. 'Het was eenrichtingsverkeer omdat onze tegenstanders zo goed waren. Zij zijn een solide en een doorgewinterde ploeg. We zullen beter moeten worden en daar werken we aan', aldus de Servische coach, die deze zomer overkwam van Sampdoria.

Bekijk hier wat er in de rust gebeurde tussen Guardiola en De Jong, en natuurlijk hoe Bayern met 3-0 won van Milan. Eerder op de dag versloeg Real Madrid in de andere halve finale Tottenham Hotspur dankzij goals van Gareth Bale en James Rodríguez. Ook daar is een samenvatting van.