Bebé maakt indruk bij eerste basisoptreden United

De overgang van Bebé naar Manchester United was een van de meest opvallende transfers van afgelopen zomer. De aanvaller debuteerde dinsdag in de basiself van Man Utd.

Bebé maakt indruk bij eerste basisoptreden United

Tiago Manuel Dias Correia, zoals de volledige naam van Bebé luidt, tekende afgelopen zomer een contract bij Vitória Guimarães. De aanvaller werd ook aangeboden bij PSV, maar dat zag een samenwerking niet zitten. Vijf weken later vertrok Bebé echter alweer bij Vitória. Manchester United haalde de twintigjarige Portugees voor een slordige negen miljoen euro naar Old Trafford.

Sir Alex Ferguson bekende dat hij Bebé nog nooit had zien spelen, waardoor er wat vraagtekens bij zijn komst werden gezet. Maar dinsdag maakte de aanvaller zijn debuut in de basis tijdens het League Cup-duel met Wolverhampton Wanderers (3-2 winst).

Hij nam de eerste treffer voor zijn rekening en liet zien een grote belofte te zijn. Toch werd hij negen minuten voor tijd naar de kant gehaald en zijn vervanger Javier Hernández maakte in blessuretijd de winnende treffer.

Voor de jonge Bebé hoopt men op Old Trafford een soortgelijke loopbaan uit te stippelen als bij Cristiano Ronaldo. Ook hij werd op jonge leeftijd weggeplukt uit Portugal en groeide er uit tot een wereldster, die uiteindelijk voor 94 miljoen euro werd verkocht aan Real Madrid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen