Bazoer, Ramselaar en Riedewald bij selectie Jong Oranje

Reacties

Bondscoach Art Langeler heeft vrijdag de selectie bekendgemaakt voor de oefenwedstrijden van Jong Oranje tegen Finland en Oostenrijk. Drie spelers hebben al ervaring in het Nederlands elftal.

Bazoer, Ramselaar en Riedewald bij selectie Jong Oranje

Danny Blind overwoog om Bart Ramselaar te selecteren voor de senioren, maar besloot hem niet op te roepen omdat de groep anders te groot zou worden. Daardoor zal de middenvelder van PSV zijn minuten gaan maken bij Jong Oranje. Ook Riechedly Bazoer en Jaïro Riedewald zitten bij de selectie.

Pelle van Amersfoort, Hidde ter Avest, Sam Lammers, Abdelhak Nouri, Yanick van Osch, Pablo Rosario , Guus Til en Calvin Verdonk zijn de debutanten in de selectie van Jong Oranje, dat twee vriendschappelijke duels speelt op een vierlandentoernooi in het Spaanse Murcia: Finland (24 maart) en Oostenrijk (27 maart) zijn de tegenstanders.

Het is de eerste definitieve selectie van Langeler sinds zijn permanente aanstelling. Vorig jaar was hij als interim al verantwoordelijk voor de beloftengroep, toen Fred Grim de overstap maakte naar het grote Oranje. PSV, de oude werkgever van Langeler, is hofleverancier met zes spelers van de twintigkoppige selectie.

Europees kampioen
Langeler is duidelijk over de doelstelling van Jong Oranje. Het is geen opvangplek waar talenten kunnen floreren die bij hun club even niet aan de bak komen. 'Het is leuk als dat een bijkomstigheid is, maar het doel is met elkaar presteren en dan Europees kampioen worden.'

De selectie van Jong Oranje

Doel: Joel Drommel (FC Twente), Yanick van Osch (PSV).

Verdediging: Kevin Diks (Vitesse), Hidde ter Avest (FC Twente), Damian van Bruggen (PSV), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United), Jeremiah St. Juste (SC Heerenveen), Jaïro Riedewald (Ajax), Calvin Verdonk (PEC Zwolle).

Middenveld: Riechedly Bazoer (VfL Wolfsburg), Donny van de Beek (Ajax), Abdelhak Nouri (Ajax), Jeremy Helmer (AZ), Guus Til (AZ), Thomas Ouwejan (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Pablo Rosario (PSV), Pelle van Amersfoort (SC Heerenveen).

Aanval: Oussama Idrissi (FC Groningen), Sam Lammers (PSV), Richairo Zivkovic (FC Utrecht), Steven Bergwijn (PSV).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.