Bazoer, El Ghazi en Serero naderen rentree bij Ajax

Reacties

De ziekenboeg van Ajax loopt langzaam leeg. Trainer Frank de Boer kan zondag in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle waarschijnlijk weer een beroep doen op Joël Veltman. Riechedly Bazoer, Anwar El Ghazi en Thulani Serero zijn mogelijk ook weer van de partij tegen PEC, dat met Sheraldo Becker en Queensy Menig twee Ajax-huurlingen onder contract heeft staan.

Bazoer, El Ghazi en Serero naderen rentree bij Ajax

Ajax won donderdag in de Europa League zonder Bazoer, El Ghazi, Serero en Veltman nog met 2-1 van Celtic. Invaller Vaclav Cerny was met het winnende doelpunt de grote man, terwijl Donny van de Beek als invaller zijn debuut maakte. Toch is het nog onzeker of de twee achttienjarige talenten ook bij de wedstrijdselectie zitten voor het competitieduel in Zwolle, waar Ajax de koppositie in de Eredivisie verdedigt.

'Dat hangt ervan af', zegt De Boer op de website van de Amsterdammers. 'We kijken zaterdag of Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Thulani Serero weer helemaal fit zijn om mee naar Zwolle te gaan. Ik verwacht dat er misschien één of twee van deze spelers bij de groep zullen zitten. Het kan dus zijn dan Vaclav of Donny aansluit, of misschien wel allebei.' De donderdag door ziekte afwezige Veltman trainde vrijdag alweer mee in Schotland.

Ajax liet in de weekenden na Europese beslommeringen tot nu toe alleen punten liggen in de toppers tegen PSV (1-2) en Feyenoord (1-1). De Boer kijkt dan ook vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen PEC, dat de laatste twee thuisduels telkens een punt pakte tegen de Amsterdammers. 'We zijn gewend om midweekse wedstrijden te spelen. We staan er nu daags na Celtic-uit fysiek goed voor. We kunnen zondag tegen PEC weer ons mannetje staan.'

Huurlingen
'PEC heeft natuurlijk voordeel van het kunstgras', verklaart De Boer de lastig te nemen horde in het IJsseldeltastadion. 'Ze hebben een goed team, al zie je dat de laatste tijd niet terug in de resultaten (PEC pakte maar één punt in de laatste drie thuisduels, red.). Met Lars Veldwijk, Ryan Thomas en Bram van Polen hebben ze goede spelers in de gelederen. En ook de Ajax-huurlingen Sheraldo Becker en Queensy Menig hebben dit seizoen al wat laten zien.'

'Misschien kunnen ze voor ons in de toekomst van waarde zijn', vervolgt De Boer op de clubwebsite. 'Sheraldo is goed begonnen, daarna ging het wat minder. Queensy heeft inmiddels ook veel minuten gemaakt. Ze hebben nog een lange weg te gaan, maar bij PEC krijgen ze nu wel de mogelijkheid om te laten zien wat ze kunnen op het niveau van de Eredvisie.' De Boer kan zondag mogelijk alleen de verrichtingen van Menig met eigen ogen volgen, want Becker is nog niet voldoende hersteld van een voetblessure. Hij zit wel bij de selectie, maar zal niet in de basiself starten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.