Bayern vervolgt zegetocht na gelukstreffer in Leverkusen

Bayern München heeft de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen met de grootste moeite gewonnen. Het spel van de aanstaande kampioen van Duitsland was opnieuw pover, waardoor Leverkusen in het laatste kwartier nog kon aanklampen. Door een gelukstreffer won Bayern in de slotfase toch nog met 1-2.

Bayern vervolgt zegetocht na gelukstreffer in Leverkusen

Het duel tussen Leverkusen en Bayern was niet alleen de topper tussen de nummer drie en de nummer één van de ranglijst, maar ook een clash tussen de twee spitsen Stefan Kiessling en Mario Gomez. Kiessling (op de foto in duel met Dante) is met zestien competitiegoals bezig aan een uitstekend seizoen, maar de Duitse bondscoach Joachim Low geeft nog altijd de voorkeur aan Gomez, veelal bankzitter bij Bayern.

In de BayArena stond Gomez weer eens in de basis, omdat trainer Jupp Heynckes Mario Mandzukic net als Philipp Lahm, Toni Kroos en Thomas Müller rust gunde. Ook met hun vervangers Rafinha, Xherdan Shaqiri en Luiz Gustavo was Bayern in de eerste helft echter de betere ploeg.

Hoewel vooral Gomez en Robben regelmatig een poging ondernamen, had Der Rekordmeister opnieuw veel moeite om echt grote kansen af te dwingen. Dat was woensdag bij de niet fatale maar wel onnodige Champions League-nederlaag tegen Arsenal (0-2) ook al het voornaamste manco van de koploper in de Bundesliga. Veelzeggend was dat centrumverdediger Jerome Boateng met een kopbal - die van de lijn werd gehaald door Gonzalo Castro - het dichtst bij de openingstreffer was. Toch ging Bayern rusten met een 1-0 voorsprong. Dat was volledig te danken aan Gomez, die na een lange pass van Shaqiri de Leverkusen-backs Dani Carvajal en Sebastien Boenisch in de luren legde en doelman Bernd Leno passeerde met een diagonale schuiver in de verre hoek (foto midden).

Ook na de onderbreking bleef het aanvalsspel van Bayern beneden peil. Robben kon daar eveneens geen verandering in brengen. De Oranje-international deed wel enkele malen van zich spreken door al dribbelend de strijd aan te gaan met de Leverkusen-verdedigers, maar tot echt doelgevaar leidde dat nooit. Na 72 minuten verliet hij het veld voor Daniël Van Buyten. Een minuut eerder had Claudio Pizarro Gomez al vervangen.

Hoewel clubtopscorer Kiessling onzichtbaar was, nam Leverkusen in de slotfase meer en meer het initiatief en dat leidde in de 75ste minuut ook tot de 1-1. Uit een corner van Castro kopte Boenisch de bal naar de tweede paal, waar Simon Rolfes ongehinderd kon binnentikken. Dat Bayern toch won, was puur geluk. Een vrije trap van de ingevallen Bastian Schweinsteiger belandde in de 87ste minuut via het hoofd van Van Buyten en de rug van Philipp Wollscheid achter de verbouwereerde Leno.

Daardoor verlengde Bayern zijn zegereeks tot negen competitiewedstrijden en blijft het onbedreigd koploper. Leverkusen verloor alweer voor de zesde keer punten in 2013, maar blijft desondanks derde. De achterstand op nummer twee Dortmund groeide tot vier punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen