Bayern swingt opnieuw, fouten Dortmund en Leverkusen

Twee weken na de 4-0 overwinning op Hannover 96 hebben Bayern München en Arjen Robben opnieuw een overtuigende zege geboekt. Het Werder Bremen van Eljero Elia moest zich al na één helft gewonnen geven. Borussia Dortmund ging tegen 1. FC Köln weer onderuit, terwijl Bayer Leverkusen een 3-0 voorsprong weggaf.

Bayern München - Werder Bremen 6-0
Hoewel Bayern met twintig punten na acht duels alweer soeverein leidt in de Bundesliga, trad de Rekordmeister aanvankelijk nog weinig overtuigend op. De laatste speelronden begon de ploeg van trainer Pep Guardiola echter steeds meer te swingen, getuige 4-0 zeges op SC Paderborn en Hannover.

Ook tegen Werder vond Bayern het net gemakkelijk. Robben, tegen Hannover nog imponerend goed met twee doelpunten als resultaat, scoorde ondanks een grote kans in de tweede helft niet. Na een uur maakte de Oranje-international plaats voor de van een knieblessure herstelde Franck Ribéry. Voor de 31-jarige Fransman was het pas zijn tweede optreden dit seizoen.

Franck Ribéry maakte na een uur onder luid applaus zijn rentree. Arjen Robben ging naar de kant.

Toen Ribéry zijn rentree maakte, had Bayern de zesde zege van het seizoen allang in veilige haven. Aanvoerder Philipp Lahm opende na negentien minuten de score na handig terugleggen van Thomas Müller, die na een rake vrije trap van Xabi Alonso (zijn eerste competitiegoal sinds 2011) zelf de 3-0 voor zijn rekening nam uit een strafschop. Mario Götze schoot vlak voor rust raak na knap wegdraaien, en verzorgde in de tweede helft ook het slotakkoord. Lahm maakte daarvoor ook al zijn tweede van de middag.

Bayern behoudt zo de voorsprong van vier punten op nummer twee Borussia Mönchengladbach. Werder Bremen, waar Elia in de rust werd gewisseld, wacht nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen en blijft laatste met vier punten.

1.FC Köln - Borussia Dortmund 2-1
In tegenstelling tot Bayern heeft Borussia Dortmund zijn draai nog altijd niet gevonden. Hoewel Ilkay Gündogan, Henrikh Mkhitaryan en Marco Reus in Keulen alleen terugkeerden in de basis na afwezigheid door blessureleed, leed de nummer twee van vorig seizoen bij het gepromoveerde 1. FC Köln de vierde nederlaag in de laatste vijf duels.

Ciro Immobile maakte op aangeven van Marco Reus zijn vierde van het seizoen, maar het mocht niet baten voor Borussia Dortmund.

Trainer Jürgen Klopp had nog wel de hoop uitgesproken dat de terugkeer van het trio een ommekeer te weeg zou brengen, maar daar was geen sprake van. Een fout van doelman Roman Weidenfeller stelde Simon Zoller een kwartier voor tijd in staat de winnende treffer te maken. Vlak na rust had Reus de BVB-harten nog hoop gegeven door Ciro Immobile op weg te sturen naar de 1-1.

De eerste zege sinds 13 september (3-1 tegen SC Freiburg) kwam er echter niet, nadat Kevin Vogt voor rust Köln met de 1-0 al op weg naar de tweede overwinning van het seizoen had gezet. De kampioen van de 2. Bundesliga staat daardoor tiende met negen punten, Dortmund heeft er twee minder en staat teleurstellend veertiende.

VfB Stuttgart - Bayer Leverkusen 3-3
Ook de nummer drie van vorig seizoen ging zaterdag in de fout. Bayer Leverkusen leek op weg naar de vierde zege van het seizoen, nadat Heung-Min Son in de eerste tien minuten al twee keer met scherp had geschoten. Toen Karim Bellarabi op aangeven van de Zuid-Koreaan de marge naar drie had getild, leken de drie punten helemaal binnen.

Heung Min-Son maakte zijn zevende en achtste goal van het seizoen. Desondanks verspeelde Bayer Leverkusen punten in Stuttgart.

Daar stak Stuttgart mede dankzij invaller Filip Kostic een stokje voor. Uit een vrije trap van de van FC Groningen overgenomen Serviër kopte Martin Harnik een kwartier voor tijd de 3-3 tegen de touwen. Die Schwaben hadden eerder in de tweede helft aansluiting gevonden via Timo Werner en Florian Klein. Bayer Leverkusen zag de achterstand op Bayern daardoor groeien tot zeven punten, Stuttgart staat vijftiende met zes punten.

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 0-3
Mede door de wisselvalligheid Dortmund en Leverkusen is Borussia Mönchengladbach vooralsnog de nummer twee van Duitsland. Op bezoek bij Hannover 96 won de club van invaller Roel Brouwers met 3-0. Max Kruse was met twee treffers de belangrijkste man, Granit Xhaka scoorde tussendoor uit een vrije trap. Gladbach is daardoor nog altijd ongeslagen (vier zeges en vier gelijke spelen) en heeft slechts vier punten minder dan Bayern.