Guardiola: 'Misschien grote fout gemaakt met Thiago'

Reacties

Het nieuwe blessureleed voor Thiago Alcântara heeft bij Bayern München voor ophef gezorgd. Trainer Josep Guardiola erkent 'misschien een grote fout' te hebben gemaakt.

Guardiola: 'Misschien grote fout gemaakt met Thiago'

Koud hersteld van een knieblessure sloeg het noodlot deze week bij Alcântara weer toe. Een gescheurde binnenband betekent opnieuw een lange periode aan de zijlijn, zijn derde zware kniekwetsuur in zeven maanden. Met dat slechte nieuws kwam ook een vermoeden over een verkeerde behandeling aan de oppervlakte.

Want Guardiola adviseerde Alcântara naar de Spaanse arts Ramon Cougat te gaan. Dat was tegen de wens van clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wolfahrt, die vraagtekens had gezet bij de behandeling met cortisonen. 'Dat was misschien een grote fout', erkende de Spaanse trainer zijn mogelijk negatieve rol.

Guardiola had wel 'supergoed nieuws' over Frank Ribéry. Door knieklachten heeft de Franse aanvaller dit seizoen alleen half september tegen VfB Stuttgart gespeeld. Maar zijn rentree is aanstaande. 'Hij heeft twee trainingssessies zonder pijn doorstaan. Dat is supergoed nieuws.' Als Ribéry ook de laatste training goed doorstaat, krijgt hij een plaats in de selectie voor de wedstrijd tegen Werder Bremen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.