Bayern probleemloos door, Babel verliest bij debuut

Bayern München staat na winst op Alemannia Aachen in de halve finale van de DFB Pokal. Ryan Babel verloor in zijn debuutwedstrijd voor Hoffenheim van Cottbus.

Alemannia Aachen-Bayern München 0-4De ploeg van trainer Louis van Gaal, waar Philip Lahm de aanvoerdersband van de naar AC Milan vertrokken Mark van Bommel overnam, won op bezoek bij Tweede Bundesligaclub Alemannia Aachen volledig verdiend. Toch duurde het tot diep in de tweede helft totdat Bayern de suprematie in de stand omzette.

De bezoekers domineerden, grossierden in balbezit en creëerden een aantal kansen. Toch was de stand bij rust slechts 0-1. Na een klein halfuur spelen kopte Mario Gomez een voorzet van Luiz Gustavo binnen.

De entree van Arjen Robben, twintig minuten voor tijd, was een gouden greep van Louis van Gaal. De buitenspeler had met een mooie voorzet meteen een aandeel in de 0-2 van Thomas Müller. Dezelfde Müller maakte vervolgens de 0-3, waarna Robben de stand met een intikker op 0-4 bepaalde. Energie Cottbus-1899 Hoffenheim 1-0Het debuut van Ryan Babel voor Hoffenheim is uitgelopen op een teleurstelling. Een laat doelpunt van Shao Jiayi was beslissend. De invaller werkte een voorzet van voormalig Go Ahead Eagles-speler Jules Reimerink binnen, waardoor de club uit de Tweede Bundesliga doorgaat naar de volgende bekerronde.

Babel startte in de basis bij zijn nieuwe ploeg en stichtte een aantal keer gevaar met zijn dribbels en schoten. Voor rust zag de Nederlander een afstandsknal net langs de verkeerde kant van de paal zeilen en kort na de thee werd een poging van de aanvaller gepareerd door de doelman van Cottbus.

Overig duel:MSV Duisburg-1. FC Kaiserslautern 2-0 Foto: VI Images