Bayern München koploper na overtuigende zege op FK Rostov

Mede dankzij twee treffers van Joshua Kimmich heeft Bayern München thuis eenvoudig gewonnen van FK Rostov: 5-0. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti is daardoor na één wedstrijd koploper in Groep D, waar ook PSV deel van uitmaakt.

FK Rostov was in de play-offs van de Champions League nog veel te sterk voor Ajax. Na het gelijkspel in Amsterdam (1-1) wonnen de Russen in eigen huis met liefst 4-1, waardoor voor het eerst in de clubhistorie de groepsfase van het kampioenenbal werd bereikt. Maar het eerste duel in het hoofdtoernooi werd ruim verloren van Bayern, dat pas na een klein half uur op voorsprong kwam in de eigen Allianz Arena.

Na een overtreding van Rostov-aanvoerder Aleksandru Gatcan op Robert Lewandowski kreeg de thuisclub een strafschop, die door de Poolse spits zelf feilloos werd binnengeschoten. Op slag van rust werd het overwicht van Bayern beloond met een tweede treffer. Op aangeven van David Alaba schoot Thomas Müller raak.

Dankzij treffers van Robert Lewandowski en Thomas Müller ging Bayern München met een 2-0 voorsprong rusten.

Het duel tussen Bayern en Rostov was eigenlijk halverwege al beslist, maar dankzij Kimmich werkte Ancelotti's ploeg nog aan het doelsaldo. De multifunctionele speler, vrijdag ook al trefzeker thuis tegen Schalke 04 (2-0), voerde in de tweede helft de score op naar 4-0. Acht minuten na rust maakte hij na voorbereidend werk van Douglas Costa het derde doelpunt namens de club uit München en na een uur kopte hij een voorzet van Juan Bernat binnen (foto boven).

Bernat verzorgde het slotakkoord. De Spanjaard bepaalde de eindstand in de extra speeltijd op 5-0. Bayern München is daardoor na de eerste speelronde koploper van Groep D. Net als Atlético Madrid, dat won op bezoek bij PSV (0-1), heeft het drie punten. FK Rostov is de hekkensluiter.