'Bayern München komt van deze planeet en is menselijk'

De 3-1 nederlaag bij Borussia Mönchengladbach kwam volgens trainer Pep Guardiola tot stand omdat zijn spelers zich uit het veld lieten slaan door de openingstreffer. Door de rentree van Franck Ribéry had de Spaanse tacticus toch reden om opgetogen te zijn na het eerste competitieverlies van het seizoen.

Bayern domineerde in het Borussia-Park de eerste helft, maar vergat dat uit te drukken in de score. Toen Oscar Wendt de thuisploeg na rust vervolgens op voorsprong zette, was Der Rekordmeister opeens helemaal nergens meer. 'Dat we een tegengoal kregen kan gebeuren, maar daarna verloren we onze organisatie', reageerde Guardiola. 'Dat was niet goed, we zijn in het mes gelopen bij hun counters. Dat was de oorzaak van deze nederlaag.'

Het had tot gevolg dat Der Rekordmeister binnen een kwartier tijd opeens tegen een 3-0 achterstand aankeek. Het was voor Guardiola het bewijs dat Bayern ondanks de overmacht geen enkel moment kan verslappen in de Bundesliga. 'We mogen de basis van ons spel niet verwaarlozen, dat heeft deze wedstrijd wel aangetoond.' Daar sloot technisch directeur Mathias Sammer zich bij aan. 'Deze nederlaag laat zien dat deze ploeg van deze planeet komt en menselijk is.'

Ribéry
Doordat Ribéry na bijna negen maanden afwezigheid door een enkelblessure weer meedeed, had Guardiola ook reden tot lachen. 'We zijn erg blij voor hem dat hij er na zo'n lange tijd weer bij is.' Dat de 32-jarige Fransman als invaller ook meteen scoorde, nam bij hemzelf de teleurstelling over het verlies niet weg. 'We moeten in de eerste helft met 2-0 of 3-0 voorstaan. Zij maakten uit elke kans een doelpunt. Dat is voetbal, maar het is onze eigen schuld. We moeten dit snel vergeten.'