Bayern München freewheelend naar finale om wereldbeker

Zonder problemen heeft Bayern München zich geplaatst voor de finale om de wereldbeker voor Clubs. Het Chinese Guangzhou Evergrande was in Marokko geen partij (3-0).

Het eenzijdige duel in Agadir was voor rust al beslist in het voordeel van Bayern. De winnaar van de Champions League was heer en meester, maar had moeite dat overwicht om te zetten in een doelpunt.

Franck Ribéry brak in de veertigste minuut de ban voor de Duitsers. Keeper Zeng Cheng verkeek zich op de poging van de Franse aanvaller, die kon uithalen nadat een poging van Thiago Alcantara was geblokt.

De Spaanse middenvelder was ook betrokken bij de 2-0 enkele minuten later. Uit zijn voorzet verdubbelde Mario Mandzukic met een rake kopbal de Beierse marge. Koud uit de kleedkamer voor de tweede helft zorgde Mario Götze met een fraaie uithaal voor de 3-0.

Guangzhou Evergrande, dat aantrad met voormalig PSV’er Xiang Sun in de gelederen, was een speelbal voor Bayern. De ploeg van trainer Marcelo Lippi, die geen enkele poging op het Duitse doel kon produceren, bleef meer schade bespaard.

Om met de wereldbeker voor clubs het topseizoen in stijl af te sluiten moet Bayern München zaterdag afrekenen met de winnaar van de andere halve finale, waarin Raja Casablanca uit Marokko en het Braziliaanse Atlético Mineiro woensdag strijden voor een plaats in de eindstrijd.