Bayern houdt Dortmund op afstand in Duitse titelstrijd

Reacties

Borussia Dortmund is er niet in geslaagd om in een direct gevecht de koppositie van Bayern München verder onder druk te zetten. De Duitse topper bleef zonder winnaar: 0-0.

Bayern houdt Dortmund op afstand in Duitse titelstrijd

Door de verrassende nederlaag van Bayern op woensdag tegen FSV Mainz 05 (1-2) was de uitwedstrijd tegen Dortmund plots weer cruciaal in de Duitse titelstrijd. Dortmund kon bij een zege in het Signal Iduna Park immers het verschil met koploper Bayern verkleinen tot twee punten. De bezoekers leken zich bewust van dit gevaar en zakten voor rust uit balbezit wat verder terug dan normaal, om het gevaar van de vliegensvlugge Pierre-Emerick Aubameyang in te dammen.

Toch had de defensie van Bayern de handen vol aan de topscorer van Dortmund. Aubameyang ontsnapte zowel in de openingsfase van de eerste als de tweede helft aan de aandacht, maar beide keren bracht Manuel Neuer redding. Joshua Kimmich was de reddende engel toen Marco Reus doorbrak, door met een uitstekende tackle de bal te veroveren en zo een opgelegde mogelijkheid te voorkomen.

De beste kansen waren echter voor de bezoekers. Thomas Müller schoot naast na zwak ingrijpen van Roman Bürki, Arturo Vidal zag een acrobatische poging naast gaan en Douglas Costa kreeg de bal in een direct gevecht niet langs Bürki (foto). Arjen Robben had laatstgenoemde kans ingeleid met een listige pass. Na de hervatting voerde Bayern de druk steeds verder op, maar het schortte aan de afwerking. Zo belandde een schot van Vidal via de vingertoppen van Bürki tegen de lat.

In de slotfase besloot Bayern-trainer Pep Guardiola als eerste een troef uit te spelen door Franck Ribéry in te zetten. Het antwoord van Dortmund-coach Thomas Tuchel bleef niet lang uit met het inbrengen van Adrián Ramos, die in de vorige twee duels gescoord had. Bijna lukte dat hem weer, maar dit keer ging een kopbal van Ramos naast het doel van Neuer.

Door het gelijkspel blijft het verschil tussen Bayern en Dortmund vijf punten, met nog negen Bundesliga-duels op het programma. Voor BVB wordt het een hels karwei om die achterstand nog in te lopen, aangezien het ook nog actief is in de Europa League. Daarin wacht donderdag een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.