Guardiola: 'Soms is een nederlaag best welkom'

Reacties

Voor Bayern München-trainer Pep Guardiola kwam de midweekse nederlaag (1-2) tegen FSV Mainz 05 niet op een slecht moment. De Spanjaard hoopt op verbetering in de Bundesliga-kraker tegen Borussia Dortmund.

Guardiola: 'Soms is een nederlaag best welkom'

'Ook wij zijn niet perfect', erkent de coach tijdens zijn persmoment in aanloop naar de topper. 'Soms is een nederlaag best welkom, want dan begrijp je wat er voor nodig is om een nog beter team te worden.' Voor Dortmund was het verlies van de concurrent zeker een welkome verrassing. De achterstand op de lijstaanvoerder kan zaterdagavond met een zege teruggebracht worden naar twee punten, zodat de titelstrijd in de Bundesliga weer helemaal open is. 

'Dit zijn wedstrijden waar je voetballer voor bent geworden', zegt Guardiola, die komende zomer naar Manchester City vertrekt. 'Het duel zal als reclame voor het Duitse voetbal fungeren. Ons strijdplan? De bal in ons bezit krijgen en voetballen.' De strijd tussen Dortmund en Bayern is ook een duel tussen de meest trefzekere spitsen in de Bundesliga: Bayern-spits Robert Lewandowski (23 goals) en Dortmund-frontman Pierre-Emerick Aubameyang (22 goals). 'We moeten zorgen dat Aubameyang niet in een een-tegen-een-situatie komt', weet Guardiola. 

Lewandowski keert voor even terug in Dortmund, waar hij tussen 2010 en 2014 speelde. De 27-jarige Pool kijkt uit naar het weerzien met zijn voormalige ploeggenoten. 'Met drie spelers heb ik nog contact en ik ben natuurlijk bekend met de mensen bij Dortmund en het stadion. Het zal een interessante wedstrijd worden, maar tijdens het duel heb ik geen tijd voor sentimenten. Het gaat om de drie punten.' 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.