Bayern drie records rijker na flitsende 5-1 tegen Dortmund

Reacties

Bayern München heeft door de spetterende 5-1 thuiszege op titelconcurrent Borussia Dortmund tal van records op zijn naam geschreven. VI zet de belangrijkste wapenfeiten op een rij.

Bayern drie records rijker na flitsende 5-1 tegen Dortmund

● Bayern speelde tegen BVB zijn vijfde thuiswedstrijd van het Bundesliga-seizoen en tilde zijn productie daarin naar twintig doelpunten. Dat is een evenaring van het record van Borussia Mönchengladbach uit de jaargang 1984/85.

● Bayern heeft door de zege van vanmiddag nu zeven punten voorsprong op de nummer twee (Dortmund). In de historie van de Bundesliga kwam een dergelijke marge na de eerste acht speelronden nog nooit eerder voor.

● Bayern won zijn eerste acht wedstrijden van dit Bundesliga-seizoen. Een dergelijke start kwam slechts één keer eerder voor in de Duitse topcompetitie. In 2012/13 begon het Bayern van trainer Jupp Heynckes met dezelfde klinkende balans aan het seizoen.

● Bayern-aanvaller Robert Lewandowski maakte negen doelpunten in zijn laatste drie competitieduels. Hij is de eerste speler in de historie van de Bundesliga met een dergelijke totaalscore in drie opeenvolgende duels.

● Lewandowski staat na acht speelronden al op twaalf treffers. In het verleden maakten alleen Bayern-goalgetter Gerd Müller (in 1968/69) en 1. FC Köln-speler Christian Müller (1964/65) ooit zoveel goals na hun eerste acht optredens sinds de competitiestart.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.