Bayern doet Guardiola uitgeleide met DFB-Pokal

Reacties

De Duitse beker is een prooi geworden voor Bayern München, dat ten koste van Borussia Dortmund pas na strafschoppen Pep Guardiola passend uitgeleide deed (0-0).

Bayern doet Guardiola uitgeleide met DFB-Pokal

Guardiola staat voor aantrekkelijk voetbal en Borussia Dortmund-trainer Thomas Tuchel staat bekend om zijn bewondering voor de Spaanse coach en zijn voetbalfilosofie. Maar de laatste had geleerd van de eerdere ontmoetingen met Bayern München getuige het versterkte defensieve blok van Borussia Dortmund als antwoord op de gevreesde Beierse aanvalsmachine.

De tactische aanpassingen van Tuchel bleken het recept voor een schaakspel in plaats van voor een spektakelstuk. De leerling had de meester afgetroefd. Bayern München en Borussia Dortmund hielden elkaar in een houdgreep. Los van een poeier van Thomas Müller werden pas na een half uur de eerste tekenen zichtbaar van een oplaaiend vuurtje.

Met een dreigende poging van Bayerns Douglas Costa ontbrandde de tweestrijd. Aan de andere kant liet Lars Bender een kans liggen de score namens Borussia Dortmund te openen, al bleef het meer een veenbrand dan een uitslaande brand.

Na rust gooide Bayern de schroom meer van zich af. Robert Lewandowski was tot twee keer toe dicht bij de openingstreffer, waarop de formatie van Guardiola de meeste aanspraak maakte. Borussia Dortmund bleef overeind onder de groeiende Beierse druk, loerend op die ene counter. Zes minuten voor tijd kwam die ook. Pierre-Emerick Aubemayang kon die kans niet verzilveren.

Mede daardoor moest BVB nog eens dertig minuten zien te overleven. Op het tandvlees, de ene krampaanval na de andere plaagde Dortmund, slaagde de equipe van Tuchel daarin. In de penaltyreeks ging het echter alsnog mis voor BVB. De mislukte poging van Joshua Kimmich bleef zonder gevolgen voor Bayern omdat bij Dortmund Sven Bender en Sokratis Papastathopoulos in de fout gingen.

De manier waarop was daarom misschien niet geheel in de stijl van Guardiola, maar het succes was wel een tastbare bekroning van de ongekende periode van Bayern onder zijn hoede. De oud-international zou ongeacht het resultaat van zijn laatste wedstrijd de boeken in gaan als de beste trainer van de Bundesliga. Maar met de DFB-Pokal in de hand is het toch plezieriger na drie jaar af te zwaaien. Zijn zevende prijs levert een nieuw feestje op.

Aan de andere kant was er het jammerlijk afscheid van Mats Hummels. De verdediger, die in de zomer naar Bayern München verkast, had BVB graag met een succes uitgeleide gedaan. Maar de international moest een kwartier voor tijd moegestreden het veld verlaten om vanaf de zijlijn te moeten toezien hoe Dortmund het afscheidsfeestje van Guardiola niet kon verpesten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.