Tuchel en zijn voorbeeld Guardiola gaan elkaar missen

Reacties

Pep Guardiola maakt zich op voor zijn laatste kunstje in dienst van Bayern München, met als inzet de DFB-Pokal. Zijn tegenstander, Thomas Tuchel, komt loftuitingen tekort voor de Spaanse coach.

Tuchel en zijn voorbeeld Guardiola gaan elkaar missen

Van een vijandige stemming was absoluut geen sprake op de gezamenlijke persconferentie van de trainers van Bayern München en Borussia Dortmund. Guardiola en Tuchel wisselden een dag voor de finale van DFB-Pokal beleefdheden en vooral complimenten uit.

'Ik zal Thomas heel, heel erg gaan missen', zo vertelde Guardiola in de aanloop naar zijn laatste wedstrijd met Bayern voor hij aan de slag gaat bij Manchester City. 'Daarom heb ik ook een vriendschappelijk wedstrijd tegen hem geregeld.' In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelt City namelijk eind juli in China tegen Borussia Dortmund.

'Natuurlijk zal ik hem ook gaan missen', reageerde Tuchel op de woorden van zijn Spaanse collega, die hij als zijn voorbeeld ziet. 'Zijn vertrek is een groot verlies voor de Bundesliga. Pep is iemand die je ertoe brengt constant het maximale van jezelf te eisen. Wedstrijden tegen zijn ploegen zijn een enorme uitdaging, ontmoetingen met hem een bron van inspiratie. Aan de andere kant kan je ook zeggen dat je blij bent niet meer tegen hem te moeten spelen, ook al word je door het treffen met de besten zelf alleen maar beter.'

Waar Guardiola met recht een ervaringsdeskundige kan worden genoemd, daar is het voor Tuchel zijn eerste bekerfinale. Qua prijzen is de balans: 20-0. Maar genieten kan de BVB-coach niet van deze primeur. 'Helaas niet. Daarvoor zou ik een kaartje moeten kopen voor een wedstrijd in Barcelona, Madrid of Londen. Genieten past niet in onze voorbereiding. Wij zijn op veel dingen voorbereid. Het werk is het genot.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.