Bayern bindt talentvolle Alaba tot de zomer van 2018

David Alaba heeft zijn contract bij Bayern Munchen verlengd tot de zomer van 2018. De 21-jarige verdediger had een verbintenis tot medio 2015 bij Der Rekordmeister.

Bayern bindt talentvolle Alaba tot de zomer van 2018

De clubleiding is zeer content met het vastleggen van de talentvolle linksachter. 'David heeft zich enorm ontwikkeld sinds zijn komst naar Bayern', aldus bestuursvoorzitter Karl-Heinz Rummenigge. 'Hij is nu al een van de beste linksbacks van Europa.'

Ook Alaba, die de laatste jaren veel belangstelling genoot van diverse Europese topclubs, is verheugd met de contractverlenging. 'Ik ben gelukkig dat het rond is en dat ik hier in ieder geval tot 2018 kan spelen', aldus Alaba.

De Oostenrijker kwam in januari 2008 op zestienjarige leeftijd over van Austria Wien. Een jaar later maakte Alaba onder de toenmalige coach Louis van Gaal zijn debuut in de competitiewedstrijd tegen 1.FC Köln (1-1).

Met zeventien jaar en 255 dagen was hij destijds de jongste debutant in de clubgeschiedenis. Inmiddels heeft Pierre-Emile Højbjerg dat record in handen. De Deen maakte in april van dit jaar zijn opwachting tijdens het competitieduel met FC Nürnberg (4-0 winst). Højbjerg was toen zeventien jaar en 251 dagen oud.

Alaba speelde sinds zijn komst 71 Bundesliga-duels waarin hij zes keer trefzeker was. Met name in zijn eerste jaar kon het grote talent uit Oostenrijk rekenen op veel belangstelling. De Europese elite hield Alaba, toen nog niet in het bezit van een volwaardigcontract, totdat Bayern zijn verbintenis openbrak nauwlettend in de gaten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen