Bayern bezegelt degradatie van dapper Darmstadt

Reacties

Zonder zich bovenmatig in te spannen heeft Bayern München zaterdag het lot van Darmstadt 98 bezegeld. De hekkensluiter van de Bundesliga weerde zich kranig, maar is door de 1-0 nederlaag tegen de kersverse kampioen van Duitsland gedegradeerd.

Bayern bezegelt degradatie van dapper Darmstadt

Darmstadt was met drie zeges op rij aan een wonderbaarlijke wederopstanding bezig, maar had desondanks nog steeds een klein wonder nodig om zich veilig te spelen. Het gat met nummer zestien Hamburger SV bedroeg na 31 speelronden nog altijd negen punten, waardoor alleen een zege op Bayern voldoende was om kans op handhaving te behouden.

Al snel werd duidelijk dat dit een lastige opgave zou worden voor de ploeg van oud-international Torsten Frings. Nadat David Alaba en Rafinha voor het eerste gevaar hadden gezorgd, opende linksback Juan Bernat in de achttiende minuut de score voor op het meerdere posities gewijzigde Bayern. De Spanjaard schoot raak op aangeven van Franck Ribéry.

Torsten Frings pakte met Darmstadt 98 twee keer zoveel punten (16) als zijn voorganger Norbert Meier (8), maar het mocht niet baten.
Torsten Frings pakte met Darmstadt 98 twee keer zoveel punten (16) als zijn voorganger Norbert Meier (8), maar het mocht niet baten.

Het leek de opmaat voor een doelpuntrijke middag te betekenen, maar Bayern was niet zo gretig als in het kampioensduel met VfL Wolfsburg (0-6). Kansen waren er genoeg, maar onder anderen Thomas Müller en Robert Lewandowski kregen de bal er niet in, al scheelde het soms weinig. Mede dankzij doelman Michael Essser hield Darmstadt een sprankje hoop.

De dappere hekkensluiter kroop meer en meer uit de schulp in de Allianz Arena. Derde doelman Tom Starke werd enkele keren aan het werk gezet en kweet zich prima van zijn taak als stand-in van de geblesseerde Manuel Neuer en Sven Ulreich. In de 65ste minuut was de 36-jarige routinier geklopt door Sven Schipplock, maar de spits stond buitenspel.

En dus bleef het voetbalwonder uit voor Darmstadt. Zelfs een puntje zat er niet in. Hamit Altintop miste in de slotfase een penalty. Hoe dan ook, Die Lilien dalen na twee jaar op het hoogste niveau weer af naar de Tweede Bundesliga. Voor Bayern en Arjen Robben, die de hele wedstrijd op de bank bleef, rest niets anders dan het seizoen uit te spelen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.