Bayern bevestigt afscheid: wie gaat aan de haal met James Rodríguez?

Reacties

Bayern München licht de koopoptie in het huurcontract van James Rodríguez niet. Dat is woensdag bevestigd door de kampioen van Duitsland, waardoor de toekomst van de Colombiaan na twee jaar in de Allianz Arena weer open ligt.

Bayern bevestigt afscheid: wie gaat aan de haal met James Rodríguez?

Op voorspraak van toenmalig Bayern-trainer Carlo Ancelotti werd James in 2017 voor twee jaar gehuurd van Real Madrid. Bij de deal kwamen de clubs tot een akkoord over een optionele clausule met een afgesproken afkoopsom van 42 miljoen euro. Mede op aandringen van de spelmaker zelf wordt daar geen gebruik van gemaakt.

De 27-jarige aanvallende middenvelder was voor zijn blessure in het einde van het seizoen niet zeker meer van een basisplaats onder trainer Niko Kovac. Zo werd hij negentig minuten op de bank gehouden bij de 5-0 zege op concurrent Borussia Dortmund. Mede door die overwinning mag James zich nu wel tweevoudig kampioen van Duitsland noemen.

De zeventigvoudig international moet in de huidige situatie na zijn deelname aan het toernooi om de Copa América terugkeren naar Real Madrid. Daar heeft hij nog een contract tot medio 2021, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat Zinedine Zidane gebruik van hem gaat maken. Onder de Franse trainer verloor James in het seizoen 2016/17 het uitzicht op een basisplaats.

De spelbepaler wordt nu hevig gelinkt aan Napoli, waar Ancelotti het voor het zeggen heeft. Het zou na periodes samen bij Real Madrid en Bayern een derde samenwerking tussen de twee betekenen. Ook Juventus zou volgens Italiaanse media interesse hebben.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.