Bayer Leverkusen steggelt met Chelsea over De Bruyne

De transfer van André Schürrle van Bayer Leverkusen naar Chelsea lijkt op losse schroeven te staan. Vorige maand bereikte de 22-jarige aanvaller, goed voor elf competitietreffers, een akkoord met de Europa League-finalist over een vijfjarig contract. Maar Bayer Leverkusen dreigt de deal af te blazen als Kevin De Bruyne níét de omgekeerde weg bewandelt.

Bayer Leverkusen steggelt met Chelsea over De Bruyne

Chelsea zou de dit seizoen aan Werder Bremen verhuurde Belg één jaar in Leverkusen stallen. Hoewel deze constructie slechts een formaliteit leek, is Chelsea afgeknapt op enkele aanvullende voorwaarden. Zo heeft Bayer Leverkusen naar verluidt een tweejarige huurovereenkomst plus een optie tot koop geëist.

Op de achtergrond speelt mee dat Chelsea intussen overweegt De Bruyne bij de eigen A-selectie te houden. Eerder had Borussia Dortmund al geïnformeerd of het de vleugelaanvaller kon kopen.

Bayer Leverkusen-preses Wolfgnag Holzhäuser zegt dat beide scenario's verregaande gevolgen zullen hebben voor Chelsea. 'Indien we geen adequate vervanger krijgen, blijft Schürrle voor Bayer voetballen.' Daarmee zou de club zichzelf en de speler een slechte dienst bewijzen. In 2012 werd een transfer van Schürrle naar Chelsea al eens geblokkeerd.

Holzhäuser bevestigde maandag dat zijn club rond is met centrumverdediger Sokratis Papastathopoulos. Bayer Leverkusen moet nog wel een akkoord bereiken met Werder Bremen. Het contract van de Griek in Bremen loopt tot de zomer van 2016.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen