Bayer Leverkusen haakt af in Duitse titelstrijd

Waar Schalke 04 geen fout maakte tegen Borussia Mönchengladbach, daar is de strijd om de Duitse titel voor Bayer Leverkusen verkeken.

Schalke 04-Borussia Mönchengladbach 3-1

Dankzij de overwinning mag Schalke 04 zich koploper noemen in de Bundesliga, al kan Bayern München die positie overnemen als het later op de dag Hannover 96 aan de kant zet.

VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 2-1Bayer Leverkusen kan de titel vergeten. De ploeg van Jupp Heynckes begon het duel met VfB Stuttgart goed. Stefan Kiessling bracht na dertien minuten de gastheren in verlegenheid. Maar de tweede gele kaart voor Tranquillo Barnetta zes minuten later was het begin van het einde voor Leverkusen. VfB Stuttgart, met Khalid Boulahrouz negentig minuten op de bank, had binnen een half uur de eerste schade gerepareerd. Pas vijf minuten voor het einde bracht Cacau met zijn tweede goal van de middag Leverkusen de genadeklap toe.

VfL Wolfsburg-Werder Bremen 2-4 Werder Bremen profiteerde van de misstap van Bayer Leverkusen en nestelde zich dankzij een 4-2 overwinning op uittredend kampioen VfL Wolfsburg op de derde plaats, al kan Borussia Dortmund die zondag weer overnemen. Veerkracht was de basis voor de overwinning van Werder. Wolfsburg nam tot twee keer toe een voorsprong, maar het was de ploeg van trainer Thomas Schaaf die in de tweede helft de wedstrijd naar de hand zette. De doelpunten van Torsten Frings, Claudio Pizarro en Hugo Almeida onderstreepten het verschil.

Hamburger SV-FSV Mainz 04 0-1Hamburger SV leverde een slechte generale voor de eerste halve finale in de Europa League tegen Fulham. De thuisnederlaag brengt zelfs kwalificatie voor Europees voetbal in gevaar. Door de absenties van Mladen Petric, Jonathan Pitroipa en Paolo Guerrero kreeg Marcus Berg de kans zich te manifesteren naast Ruud van Nistelrooy. De oud-spits van FC Groningen bleek ook niet bij machte de sterke defensie van Mainz 04 te slechten. De treffer van Aristide Bancé na twintig minuten was daardoor doorslaggevend.

SC Freiburg-1. FC Nürnberg 2-1In het degradatieduel met 1. FC Nürnberg boekte SC Freiburg een belangrijke overwinning. Een eigen doelpunt van Dominic Maroh vormde de inleiding voor het succes voor de thuisploeg, die door de overwinning op gelijke hoogte kwam met VfL Bochum en 1. FC Nürnberg maar op doelsaldo nog veroordeeld is tot de zestiende plaats in de Bundesliga.