Bayern profiteert maar half van misstap Schalke 04

Met de wetenschap dat titelconcurrent Schalke 04 met 4-2 onderuit was gegaan tegen Hannover 96 kon koploper Bayern München de belager uit Gelsenkirchen op vier punten zetten. Daarin slaagde ploeg niet. Het speelde 1-1 uit bij Bayer Leverkusen.

Louis van Gaal had een wijziging doorgevoerd ten opzichte van het duel met Manchester United (3-2 verlies, maar wel plaatsing voor de halve finale van de Champions League). De op Old Trafford zeer sterk ingevallen Mario Gomez kreeg de voorkeur boven Thomas Müller. Bayer Leverkusen was lang koploper in de Bundesliga, maar verloor flink terrein en deze wedstrijd was feitelijk de laatste kans zich nog in de titelstrijd te mengen.

Vanaf het eerste fluitsignaal toonden beide team uiterst geconcentreerd uit de kleedkamer te komen, maar troffen ze een te goed georganiseerde ploeg om tot grote kansen te komen. Met een licht overwicht als enige wapenfeit trok Bayern München na 45 minuten naar de kleedkamer. Zes minuten na rust namen de gasten de leiding.

Franck Ribéry werd onderuit gehaald door Gonzalo Castro en de toegekende strafschop werd door Arjen Robben omgezet in een voorsprong. Het was het startsein voor de thuisploeg om alles op alles te zetten en met veel elan ging de ploeg op zoek naar de gelijkmaker. Nadat Toni Kroos kansrijk was en Stefan Kiessling de paal had geraakt, maakte iets binnen het uur Arturo Vidal de gelijkmaker.

Kroos mikte een vrije trap op de paal, Daniel Van Buyten voorkwam dat Kiessling de rebound kon maken, maar de bal belandde bij de Chileen die voor 1-1 tekende. Daarna bleef het duel open en had Mark van Bommel mazzel dat hij geen rood kreeg. De aanvoerder van Bayern ging door op de knie van Eren Derdiyok en mocht niet klagen met geel. De slotfase leverde weinig meer op voor beide ploegen zodat 1-1 de uitslag was.