Baumgartner reageert opvallend rustig op treffer met eeuwigheidswaarde

Reacties

Zaterdag was de dag van de (razend)snelle doelpunten. Christoph Baumgartner brak zelfs het record voor snelste interlandgoal ooit, maar daar reageerde de middenvelder koeltjes op.

Baumgartner reageert opvallend rustig op treffer met eeuwigheidswaarde
© Pro Shots
Slowakije
Slowakije
0 - 2
Oostenrijk
Oostenrijk

Dat deed de Oostenrijkse Baumgartner (24) in de oefenwedstrijd tegen Slowakije. Hij dribbelde na de aftrap direct op de Slowaakse goal af, ging meerdere spelers voorbij en schoot de bal keurig in de linkeronderhoek. En dat na zes seconden, een record. Nog nooit werd er sneller gescoord in een internationale wedstrijd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Deze goal alleen al was waarschijnlijk de toegangsprijs waard', aldus bondscoach Ralf Rangnick tegen ORF, de publieke omroep van Oostenrijk. Baumgartner zelf reageerde wat rustiger. 'We hebben deze tactiek al meerdere malen toegepast. Dan sprinten we na de aftrap vol risico naar voren. Dat zorgde ervoor dat ik de actie kon maken', analyseerde de speler van RB Leipzig.

Het record stond voorheen op naam van Lukas Podolski, die in 2013 na zeven seconden scoorde namens Duitsland. Florian Wirtz kwam zaterdagavond ook dichtbij het record met zijn doelpunt tegen Frankrijk. Het Duitse toptalent had echter iets langer nodig dan Baumgartner, want zijn schot lag na zeven seconden in het netje.

Oostenrijk won uiteindelijk met 0-2 in Bratislava en oefent dinsdagavond nog tegen Turkije.

Bekijk hier al onze video's
Meer Oostenrijk
Meer over Oostenrijk
Meer C. Baumgartner
Meer over C. Baumgartner
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.