Bastia moet boeten voor racisme fans jegens Balotelli

Reacties

De disciplinaire commissie van de Franse competitie LFP heeft SC Bastia bestraft naar aanleiding van fans van de club die Mario Balotelli in januari racistisch bejegenden tijdens het thuisduel met Olympique Nice.

Bastia moet boeten voor racisme fans jegens Balotelli

SC Bastia moet tijdens de komende drie wedstrijden de oostelijke tribune sluiten en heeft één punt aftrek gekregen. Niet onbelangrijk: deze laatste straf is voorwaardelijk.

Balotelli beklaagde zich op 21 januari via Instagram over de apengeluiden van de Bastia-supporters. 'Is het normaal dat de fans van Bastia oerwoudgeluiden maakten en niemand van de commissies ingrijpt? Is racisme legaal in Frankrijk? Of alleen in Bastia?'

Een halve week nadien meldde Bastia dat het een veertigjarige man een stadionverbod heeft opgelegd naar aanleiding van het incident. 'Dit gedrag is dom en onacceptabel', aldus de huidige nummer negentien van de Ligue 1 in een verklaring. 

Balotelli zelf kwam ook aan de beurt tijdens de beraadslagingen van de tuchtcommissie. De Franse aanvaller incasseerde een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode kaart tijdens met duel met Lorient van afgelopen weekeinde. De 26-jarige Italiaan mist de thuiswedstrijd tegen Montpellier van vrijdagavond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.