media

statistieken

datum

laden laden
laden laden
Toon meer resultaten

Basisplek tegen Real maakt Giggs tot een Millenium-man

Basisplek tegen Real maakt Giggs tot een Millenium-man

Sir Alex Ferguson geeft Ryan Giggs het mooiste toneel om de duizendste wedstrijd als prof te spelen. De routinier van Manchester United komt in de Champions League aan de aftrap tegen Real Madrid.

Giggs bleef zaterdag nog aan de kant tegen Norwich City. Manager Sir Alex Ferguson voorspelde dat de 39-jarige middenvelder zijn mijlpaal ging bereiken tegen Real Madrid. De Schot liet daarbij in het midden welke rol hij voor ogen had voor zijn routinier.

'Zijn ervaring is cruciaal in deze ontmoetingen', zei Ferguson, die tot de conclusie kwam dat die routine vanaf het eerste moment nodig is. Giggs begint in de basis van Manchester United, dat met een 1-1 gelijkspel terugkeerde uit Madrid.

'Natuurlijk ben ik trots op dat aantal wedstrijden', liet Giggs voorafgaand aan de clash met de Madrilenen weten. 'Aan het begin van je carrière stel je verschillende doelen, die naarmate je ouder wordt veranderen. In het eerste team komen, daar een basisplaats veroveren, prijzen pakken etcetera.'

'Maar met duizend wedstrijden spelen hou je nooit rekening. Het geheim? Ik werk er keihard voor. Maar ik ben ook veel geholpen: telkens dezelfde manager, veel goede teamgenoten. Als je ouder wordt ga je steeds meer genieten van de dingen die je bereikt. In 2008 genoot ik veel meer van de Champions League-titel dan in 1999.'

Mogelijk komt er in 2013 weer zo’n Europees moment om van te genieten, met Real Madrid als eerste obstakel.

Laatste nieuws