Basisplaats op WK in gevaar voor Alderweireld na transfer

Toby Alderweireld maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Atlético Madrid, maar die transfer komt hem mogelijk duur te staan. Omdat de verdediger zelden aan spelen toekomt in Spanje, staat zijn basisplaats in het nationale team van België ter discussie.

Basisplaats op WK in gevaar voor Alderweireld na transfer

Tijdens de WK-kwalificatiecampagne was Alderweireld de vaste rechtsback van België, ook al is hij van nature een centrale verdediger. Tijdens de komende vriendschappelijke interlands tegen Colombia en Japan gaat bondscoach Marc Wilmots andere voetballers testen op die positie. 'Toby Alderweireld speelt niet veel bij Atlético Madrid en ik moet ook denken aan wat er binnen acht maanden gebeurt', aldus Wilmots.

'Onze scouts hebben een aantal rechtsachters gevolgd en Thomas Meunier had de beste rapporten', vervolgt Wilmots, die de verdediger van Club Brugge voor het eerst een uitnodiging stuurde. 'Deze selectie is dus met het oog op de toekomst. We volgen Meunier al een lange tijd. Over zijn kwaliteiten stellen we ons geen vragen. Nu is het afwachten hoe hij in de groep integreert.'

'Meunier heeft alles in zich om op die positie uit te groeien tot een grote speler', weet de Belgische bondscoach. 'Hij is gedisciplineerd, kan goed opbouwen en vooruit spelen.' Ook Anthony Vanden Borre van Anderlecht is in beeld bij Wilmots. 'Hij speelde een uitstekende tweede helft tegen Paris Saint-Germain. Zijn vormcurve wordt steeds beter. Ik volg ook hem van zeer nabij.'

Sinds Alderweireld verhuisde naar Madrid speelde hij slechts twee officiële wedstrijden namens Atlético: op 19 oktober tijdens de competitienederlaag bij Espanyol (1-0) en drie dagen later tijdens het uitduel met Austria Wien in de Champions League (0-3 zege).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen