Basisplaats lonkt bij Cagliari voor trefzekere El Kabir

De kans is zeer groot dat Moestafa El Kabir morgen een basisplaats toebedeeld krijgt bij Cagliari. De aanvaller debuteerde zondag in de Serie A met een doelpunt tegen AS Roma.

Basisplaats lonkt bij Cagliari voor trefzekere El Kabir

Trainer Massimo Ficcadenti lijkt op basis van de laatste training in de aanvalslinie El Kabir te koppelen aan Néné. Cagliari ontvangt op eigen veld het gepromoveerde Novara. In de openingswedstrijd van het seizoen kwam de Marokkaanse Nederlander pas vlak voor tijd in de ploeg. De voormalige NEC-speler was meteen succesvol en werd daarmee de negenentwintigste scorende Nederlader in de Serie A.

'Mooi om direct te scoren', reageerde de deze zomer van het Zweedse Mjallby AIF overgekomen El Kabir na afloop. 'Ik ga hard werken voor een basisplaats. Ik moet wennen, het tempo ligt zo veel hoger dan in Nederland en Zweden.' De basisplaats komt eerder dan verwacht. 'Het wachten op de invalbeurt leek een eeuwigheid te duren, maar een succesvol optreden kan alles versnellen', weet El Kabir.

El Kabir bevind zich als éénmalig Nederlandse doelpuntenmaker op het hoogste Italiaanse niveau in goed gezelschap. Piet Kruiver, Michel van de Korput, Ruud Krol, Leonard van Utrecht, Henri van der Vegt en Andy van der Meyde scoorden ook allen één keer in de Serie A. Marco van Basten is de meest trefzekere Nederlandse Serie A-schutter met negentig treffers. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's