Barton diep door het stof na Holocaust-opmerking

Reacties

Het lukt Joey Barton nog steeds niet om te ontsnappen aan negatieve aandacht. De oud-voetballer is inmiddels manager op het vierde niveau in Engeland en daar vergeleek hij een slechte situatie in een wedstrijd met de Holocaust. Barton werd door de Engelse bond en enkele organisaties die antisemitisme bestrijden op de vingers getikt en de manager bood zijn excuses dan ook aan.

Barton diep door het stof na Holocaust-opmerking

Barton staat tegenwoordig aan het roer van League Two-club Bristol Rovers en afgelopen weekend verloor die club met 1-3 van Newport County. 'Iemand komt in het veld, doet het goed, maar raakt geblesseerd of krijgt een schorsing aan zijn broek. Dan komt er weer iemand anders in, die doet het goed, maar dan is het weer de Holocaust, een nachtmerrie, een ramp', maakte Barton een opmerkelijke vergelijking.

Dat vond de FA ook. 'Zij hebben me deze week geschreven om mij te herinneren aan ons taalgebruik en de manier waarop we communiceren', gaat Barton donderdag door het stof. 'Ik wilde niemand beledigen, maar sommige mensen hebben me er terecht op gewezen dat het gebruik van deze vergelijking niet correct was. Ik wil me verontschuldigen en ik denk dat de FA gelijk had om me te schrijven.'

Het is niet de eerste keer dat Barton flink in de fout gaat. Als speler werd hij ooit eens voor twaalf wedstrijden geschorst na het uitdelen van een elleboogstoot. Na dat moment schopte een woedende Barton nog een tegenstander en probeerde hij een kopstoot uit te delen. De spelerscarrière van Barton kwam op een bijzondere wijze ten einde. Hij werd geschorst vanwege een gokschandaal, tussen 2006 en 2016 had Barton ingezet op zo'n 1.260 weddenschappen. Daardoor mocht hij achttien maanden niet deelnemen aan voetbalgerelateerde activiteiten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.