Barsom vindt onderdak bij Djurgårdens IF

Djurgårdens IF heeft een einde gemaakt aan de werkloze periode van Abgar Barsom. De Zweedse aanvaller verliet in oktober SC Heerenveen na verschillende strubbelingen.

Barsom vindt onderdak bij Djurgårdens IF

Landskrona BoIS deed Barsom eind oktober een aanbieding en ook het Franse Sedan had belangstelling, maar de spits koos voor een terugkeer op het oude nest. 'Mijn ambities en visie komen overeen met die van Djurgårdens', zei de 26-jarige aanvaller in Aftonbladet. Barsom hield sinds zijn vertrek bij SC Heerenveen zijn conditie al op peil bij zijn oude club.

Barsom maakte in augustus 2002 de overstap van Djurgårdens IF naar SC Heerenveen. Maar in Friesland kon hij zijn beloftes niet inlossen. Het dienstverband werd in begin oktober 2003 voortijdig beëindigd, nadat Barsom had uitgehaald naar trainer Foppe de Haan. De aanvaller zou niet spelen vanwege zijn haardracht, zo stelde hij in een interview met VI. Met deze opmerkingen waren de verhoudingen definitief verstoord en werd overeenstemming bereikt over het afkopen van het contract.

Djurgårdens IF, dat de belangrijke man Kim Källström zag vertrekken naar Stade Rennes, legde ook een andere aanvaller vast. Tobias Hysén, de zoon van oud-PSV'er Glenn Hysén, tekende voor vier jaar bij de Zweedse kampioen. De 21-jarige spits speelde afgelopen drie jaar voor BK Häcken.

In januari beginnen de clubs in Zweden aan hun voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen