Barcelona-coach Vilanova schetst Afellay doemscenario

Ibrahim Afellay heeft van FC Barcelona-trainer Francesc 'Tito' Vilanova te horen gekregen dat zijn werkgever bereid is om mee te werken aan een vertrek. De Utrechter kreeg in een persoonlijk onderhoud met de coach te horen dat de Spaanse topclub hem niet de speeltijd kan bieden die hij, na te zijn hersteld van een kruisbandblessure, nodig heeft om weer op niveau te komen.

Barcelona-coach Vilanova schetst Afellay doemscenario

Vilanova benadrukte dat de international niet weg moet, maar dat hij slechts open kaart met Afellay wilde spelen. FC Barcelona opteert in eerste instantie voor een verhuurperiode van de voormalig aanvoerder van PSV. Dat wil echter niet zeggen dat een definitieve verkoop uitgesloten is.

In de visie van Vilanova moet Afellay concurreren met Lionel Messi, Alexis Sánchez, David Villa, Pedro, Tello en Cuenca. De eerste is de beste voetballer ter wereld, de tweede en de derde werden voor tientallen miljoenen gekocht en de laatste drie zijn afkomstig uit de eigen opleiding. Het keurmerk van La Masia weegt enorm zwaar in de Catalaanse stad.

Momenteel is er nog geen club concreet voor Afellay, die eventueel tot de winterstop zijn kans wil afwachten in Catalonië. (Thijs Slegers) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's