Barcelona wil Cruijff en Rijkaard naast Guardiola in Berlijn

Reacties

Ondanks de uitschakeling in de halve finale wacht Josep Guardiola een invitatie voor de Champions League-finale in Berlijn. Finalist Barcelona ziet de huidige trainer van Bayern München graag naast Johan Cruijff, Frank Rijkaard en Terry Venables op 6 juni mede aanwezig als eerbetoon.

Barcelona wil Cruijff en Rijkaard naast Guardiola in Berlijn

'Het zou veel betekenen voor ons als deze vier op 6 juni erbij zijn in het Olympia Stadion in Berlijn, op deze zeer bijzondere dag voor de club', vertelde Jordi Cardoner, vice-president van Barcelona in Spaanse media.

De vier trainers staan symbool voor de successen van Barcelona op het hoogste Europese podium. Vijfentwintig jaar na de eerste finale – Benfica was in 1961 in Bern met 3-2 te sterk – loodste Venables de Catalaanse trots naar de eindstrijd van het Europa Cup I-toernooi. Steaua Boekarest zette Barcelona na strafschoppen de voet dwars.

In 1992 had Cruijff de eer om als eerste trainer met Barcelona de Europa Cup I te winnen. Rijkaard (2006) en Guardiola (2009 en 2011) volgden in de voetsporen van de Nederlandse oud-international.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.