Guardiola: 'Ik hoop dat Barça de Champions League wint'

Reacties

Pep Guardiola hoopte na de 3-0 nederlaag in Spanje stiekem op een stunt met Bayern München in de return, maar gunt zijn oude club Barcelona alle geluk na het bereiken van de Champions League-finale.

Guardiola: 'Ik hoop dat Barça de Champions League wint'

In de Allianz Arena wist Guardiola de Catalanen wel te verslaan, maar de 3-2 zege was niet voldoende voor een plaats in de Champions League-finale. 'Natuurlijk zijn wij erg teleurgesteld, maar ik hoop dat Barcelona nu de Champions League gaat winnen. Dat verdienen ze.'

Het gebrek aan stootkracht was volgens de Spanjaard de reden van de uitschakeling. 'We konden Barcelona geen pijn doen in Camp Nou omdat we geen buitenspelers hadden', aldus Guardiola. Daarmee doelde hij op het gemis van de geblesseerden Arjen Robben en Franck Ribéry.

Zonder de gevaarlijkste aanvallers van Bayern hield de Duitse topclub de schade lang beperkt in de heenwedstrijd. Pas in het laatste kwartier sloeg Barcelona toe, waardoor de return een bijna onmogelijke opgave werd. 'De derde treffer in de eerste wedstrijd heeft ons de das omgedaan', aldus de Spaanse coach.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.