Barcelona stalt toptalent Adekanye tijdelijk bij PSV

Reacties

Bobby Adekanye (15) speelt in ieder geval tot en met de zomer van 2015 bij PSV. De Nederlandse aanvaller komt tijdelijk over van Barcelona, waar hij vanwege een sanctie van de FIFA niet in actie kan komen in officiële wedstrijden.

Barcelona stalt toptalent Adekanye tijdelijk bij PSV

Op dit moment maakt zijn huidige club Barcelona de documenten rond zodat de talentvolle linksbuiten kan spelen in PSV Onder-16. De verwachting is dat Adekanye binnen nu en twee weken gaat beginnen op De Herdgang, het jeugdcomplex van PSV.

In eerste instantie gaat Adekanye in het team van Onder-16 spelen. Wanneer dat goed verloopt wordt hij overgeheveld naar Onder-17. Hoe lang Adekanye in Eindhoven blijft is niet bekend. De Spaanse topclub heeft volgens de FIFA bij tien transfers van spelers jonger dan achttien jaar de regels overtreden.

Barcelona mag deze winter en volgend jaar zomer niemand vastleggen, ook geen jeugdspelers. De club doet er alles aan deze sanctie terug te draaien. Lukt dat, dan keert Adekanye deze zomer terug naar Spanje, laat zijn zaakwaarnemer Josep Maria Minguella junior weten aan Voetbal International. 'De club wil Bobby absoluut niet kwijt. Hij hoort bij de beste drie aanvallers in zijn leeftijdscategorie', aldus Minguella junior.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.