Barcelona: recordomzet en enorme groei eigen vermogen

Reacties

Barcelona heeft een recordomzet bekend gemaakt van 530 miljoen euro over het seizoen 2013/14. Daarnaast werd er het afgelopen seizoen ruim veertig miljoen euro winst gemaakt door de Catalanen.

Barcelona: recordomzet en enorme groei eigen vermogen

Het eigen vermogen van de club is enorm gestegen. In de zomer van 2010 had de Spaanse topclub nog een negatief eigen vermogen van 62 miljoen, dit jaar is dat vijftig miljoen in de plus.

De marketingafdeling en de inkomsten van het stadion leverden de Catalanen het meeste op. Barcelona verdiende 128 miljoen euro op aan inkomsten uit Camp Nou. De verkoop van shirts, mokken en andere merchandising waren goed voor 169 miljoen euro.

Vorig seizoen haalde de club 53 miljoen euro op aan aan transfer- en overige inkomsten, terwijl er alleen werd verdiend aan de verkoop van David Villa (Atlético Madrid) en Thiago (Bayern München). Toch steeg deze inkomstenbron het hardst ten opzichte van het seizoen daarvoor. In het seizoen 2012/13 werd er namelijk nog 'maar' tien miljoen binnengeharkt aan transfers en overige inkomsten. Op een jaar omgerekend een stijging van 430 procent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.