Barcelona in Camp Nou op recordjacht tegen Tenerife

VI blikt regelmatig vooruit op een wedstrijd in de Primera División. Voor de 36ste, midweekse speelronde is dat het duel tussen Barcelona en Tenerife van dinsdag.

Barcelona in Camp Nou op recordjacht tegen Tenerife


BARCELONAKlassering 1ste Barcelona pakte zondag de draad – na de Champions League-uitschakeling tegen Internazionale – weer op. Een op voorhand lastige uitwedstrijd bij Villarreal werd kinderlijk eenvoudig in winst omgezet: 1-4. Door de winstpartij blijft de ploeg van trainer Josep Guardiola doorstomen richting titel. De laatste tien wedstrijden in de Primera División leverden 28(!) punten op. De uitermate sterke race is overigens noodzaak. Achtervolger Real Madrid (één punt achterstand) blijft immers ook maar winnen. Mocht Barcelona winnen van Tenerife, dan speelt de ploeg een clubrecord uit de boeken. Zondag evenaarde Barça het hoogste puntentotaal uit de clubhistorie: 90 punten. Wanneer de ploeg dinsdag wint, verbetert zij tevens het hoogste puntenaantal ooit behaald in La Liga. Dit record is momenteel nog in handen van rivaal Real Madrid. De Koninklijke behaalde in het seizoen 1996/97 92 punten.

Man in vorm Lionel MessiVijf wedstrijden duurde zijn doelpuntendroogte, maar tegen Villarreal vond Lionel Messi het net weer. Het Argentijnse wonderkind loodste Barcelona langs Villarreal middels zijn 28ste en 29ste treffer. Door zijn doelpunten heeft ook Messi nog kans op een clubrecord. De Braziliaan Ronaldo kwam ooit tot 34 doelpunten in één seizoen. Eerder tijdens deze jaargang liet Messi zien ongrijpbaar te zijn voor de defensie van Tenerife. In de uitwedstrijd scoorde hij drie keer. Barcelona won dat duel met 5-0.

Afwezigen Iniesta. Onzeker: Abidal.

TENERIFEKlassering 18de In de top van de Primera División is het spannend, maar ook onderin is het nog allerminst beslist. Tenerife verkeert al het hele seizoen in ernstige degradatiezorgen, maar is stiekem bezig aan een opmars. In de laatste vijf competitieduels pakte de ploeg tien punten. De voetballers van het eiland leggen zich niet zonder meer neer bij degradatie. Nummer dertien UD Almería heeft slechts drie (!) punten voorsprong op Tenerife. Bonuspunten in Camp Nou zijn dan ook erg welkom.

Man in vorm Román MartinezDe Argentijnse middenvelder toonde zich de laatste twee duels belangrijk voor Tenerife. In beide wedstrijden wist hij het net te vinden. Román Martinez vond dit seizoen in de Primera División pas vier keer het net, maar is erop gebrand tegen Barcelona voor de derde maal op rij trefzeker te zijn.

Afwezigen Onzeker: Dinei.

Barcelona verloor nog nooit in eigen huis van Tenerife. De bezoekers, die van 2002 tot en met 2009 in de Segunda División acteerden, namen het twaalf keer op tegen gastheer Barcelona. Negen keer volgde er verlies en driemaal een puntendeling. Eerder dit seizoen was Barcelona veel te sterk en zette de koploper het overwicht om in een 5-0 overwinning.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
1995/96 Barcelona-Tenerife 2-2
1996/97 Barcelona-Tenerife 1-1
1997/98 Barcelona-Tenerife 3-2
1998/99 Barcelona-Tenerife 4-1
2001/02 Barcelona-Tenerife 2-0
 

Bekijk hier al onze video's