Barça-preses waarschuwt: 'Lastig voor de Eredivisie'

Reacties

Josep Bartomeu, president van Barcelona, constateert dat het gat tussen de grootste clubs van Europa en hun achtervolgers steeds groter en groter wordt.

Barça-preses waarschuwt: 'Lastig voor de Eredivisie'

'Het is wreed om te constateren', reageert hij in De Telegraaf op de stelling dat Ajax geen rol van betekenis meer speelt in Europa. 'In het Europese clubvoetbal bestrijden we elkaar op het veld én daarbuiten. De Eredivisie moet concurreren met La Liga, de Bundesliga en de Premier League. Dat is lastig', ziet Bartomeu.

'In andere toplanden zijn uitkeringen via de televisie vele malen groter', noemt hij als voorbeeld. 'Nederlandse clubs kunnen alleen overleven door spelers te verkopen.' Aan de andere kant kan zijn club ieder jaar voor veel geld grote spelers halen. 'Barcelona streeft ernaar om elk jaar de beste voetballer ter wereld in huis te hebben', verklaart Bartomeu.

'Kijk naar de historie: Johan Cruijff, Bernd Schuster, Diego Maradona, Romario, Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Messi, Neymar, Suarez. Het lukt ons al jaren. Ook daarmee blijven we de club met de meeste uitstraling ter wereld. Maar daarvoor steken we ons niet in de schulden', zo verzekert hij. 'Ik zeg u dat er geen euro belastinggeld van de burger in Europa in Barcelona zit. Wij zijn een gezond voetbalbedrijf dat zichzelf kan redden.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.