Barça-Las Palmas definitief achter gesloten deuren

Reacties

Het competitieduel Barcelona-Las Palmas gaat definitief door, maar wordt wel achter gesloten deuren afgewerkt. Door de onrust in Catalonië vanwege een referendum over de onafhankelijkheid van de regio, meldden de nodige gezaghebbende Catalaanse media dat het duel definitief afgelast zou worden. Maar Barcelona bevestigt nu dat er tóch gespeeld wordt.

Barça-Las Palmas definitief achter gesloten deuren

Kort na de berichtgeving kwamen de opstellingen naar buiten en werd zelfs de warming-up begonnen. Discussiepunt leek de mogelijke puntenaftrek te zijn zodra Barcelona de stekker uit het duel had getrokken. 

De club stelt in een statement dat La Liga weigerde het duel uit te stellen. De club verwerpt de gang van zaken in Catalonië en voegt daaraan toe dat alle burgers vrij moeten zijn om hun democratisch recht in vrijheid te uiten.

Omdat de regering in Madrid het referendum verboden heeft, probeert de politie mensen ervan te weerhouden om te stemmen. Dit zorgt voor onrust en rellen, waardoor de veiligheid bij het competitieduel in het geding kwam.

Barcelona staat momenteel eerste in de competitie. De Catalanen zijn nog foutloos na zes wedstrijden, nummer twee Sevilla voetbalde zestien punten bij elkaar in zeven duels. Real Madrid komt zondagavond in actie tegen Espanyol, maar staat op elf punten.

VI belde met de familie Van der Geest, die voor het verjaardagscadeau van vader Cor naar het duel van Barcelona zouden gaan. Het cadeau van Elco en Dennis is daardoor in het water gevallen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.