Barça koploper af na pijnlijk verlies tegen Celta de Vigo

Reacties

Barcelona is de klap van El Clásico duidelijk nog niet te boven. In eigen huis verloor de sterrenploeg van trainer Luis Enrique van Celta de Vigo, nota bene de club waar hij vorig seizoen nog de eindverantwoordelijke was. In Camp Nou werd het 0-1.

Barça koploper af na pijnlijk verlies tegen Celta de Vigo

De tweede nederlaag van het nog prille seizoen is een feit voor Barcelona. De Catalanen, die vorige week met 3-1 verloren van Real Madrid, traden aan zonder Gerard Piqué, maar met Luis Suarez.

Voor de spits was het zijn eerste officiële wedstrijd in Camp Nou. De absentie van Piqué was opmerkelijk. Na zijn wissel tijdens het Catalaanse Supercup-duel met Espanyol zou Piqué op de bank met zijn telefoon hebben zitten spelen. En dat is tegen de regels van trainer Luis Enrique.

Behalve de koppositie stond er nog iets moois op het spel tegen Celta de Vigo. Lionel Messi stond namelijk voor zijn tweede poging om zich te kronen tot topscorer aller tijden in de Spaanse Liga. De kleine aanvaller maakte er tot dusver 250, terwijl Telmo Zarra - tussen 1940 en 1955 superspits bij Athletic de Bilbao - 251 keer het net wist te vinden.

Paal en lat
Zowel de koppositie als de persoonlijke titel van Messi zat er niet in. Voor de rust waren er legio mogelijkheden voor Messi en Suarez, maar behalve doelman Sergio Álvarez, stonden ook paal en lat in de weg. De Catalanen voerden vanaf het eerste fluitsignaal de boventoon, maar drukte dat niet in uit cijfers. Des te pijnlijker was de fraaie treffer van Joaquín Larrivey. Met een schitterende hakbal lanceerde Nolito de aanvaller, die na 55 minuten de enige treffer van de wedstrijd aantekende.

Na de nederlaag in eigen huis op Celta de Vigo is Real Madrid, dat vandaag met 4-0 won van Granada, de nieuwe koploper in de Spaanse competitie. Ook Atlético Madrid passeert Barcelona op de ranglijst. De ploeg van trainer Diego Simeone was met 4-2 te sterk voor Córdoba. Woensdag wacht voor Barcelona het Champions League-duel in Amsterdam met Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.