Piqué mist thuisdebuut Suarez na incident met telefoon

Reacties

Gerard Piqué maakt geen deel uit van de wedstrijdselectie van Barcelona, dat het zaterdag opneemt tegen Celta de Vigo. Dat heeft waarschijnlijk te maken met een opmerkelijk voorval. Luis Suarez maakt daarnaast als het goed is zijn thuisdebuut.

Piqué mist thuisdebuut Suarez na incident met telefoon

Barça speelde woensdag om de Catalaanse Supercup tegen stadgenoot Espanyol. Nadat hij gewisseld werd, zou Piqué op de reservebank met zijn telefoon hebben zitten spelen. En dat is tegen de regels van trainer Luis Enrique, die na dat duel niet wilde ingaan op het vermeende incident, dat door een camera werd vastgelegd.

Inmiddels is duidelijk geworden dat Piqué 'om technische redenen' niet bij de selectie zit. Het een lijkt nadrukkelijk met het ander te maken te hebben. Om te stellen dat het onrustig is in Barcelona gaat wat ver, maar de timing van het gedoe (een week na de nederlaag in El Clásico tegen Real Madrid: 3-1) is ongelukkig. Piqué is er dus niet bij als Luis Suarez zijn debuut in Camp Nou gaat maken.

De Uruguayaan debuteerde vorige week in Madrid, maar staat nu voor zijn eerste minuten voor het eigen publiek. 'Hij is prima in vorm, traint in hetzelfde ritme als de rest', looft Luis Enrique de ex-Ajacied. 'Hij geeft het elftal een geweldige boost, daarom hebben we hem ook gekocht.' Bij Barcelona zal naast Piqué ook Andrés Iniesta ontbreken: hij kampt met een blessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.