Barça huurt Mendieta, Rivaldo naar Real?

Barcelona heeft Gaizka Mendieta voor komend seizoen op huurbasis overgenomen van Lazio Roma. Ondertussen komt de geruchtenstroom rond Rivaldo, die gratis uit Camp Nou mag vertrekken, steeds heftiger op gang.

Barça huurt Mendieta, Rivaldo naar Real?

De terugkeer van de international naar Spanje mag tamelijk opmerkelijk genoemd worden. Vorig jaar immers, werd de 28-jarige middenvelder nog voor een bedrag van rond de honderd miljoen gulden (ruim 45 miljoen euro) door Valencia overgedaan aan Lazio. Dat de Romeinen nu genoegen nemen met verhuur van de Spanjaard, zegt veel over de financiële positie van Lazio.

Een vertrek van Mendieta bij Lazio dan wel zijn terugkeer naar Spanje, zat er al geruime tijd aan te komen. Eerder deze zomer werd hij ook al in verband gebracht met Athletic de Bilbao en Atlético Madrid. Na een dag lang onderhandelen tussen de clubvoorzitters Joan Gaspart en Sergio Cragnotti, werd zaterdagnacht eindelijk overeenstemming bereikt over de verhuur van de speler voor een jaar. Barcelona bedong daarbij tevens een optie tot koop.

Mendieta zal zondagnacht vanuit Rome in Barcelona arriveren. Een dag later ondergaat hij zijn medische keuring. 's Avond om negen uur zal hij vervolgens worden gepresenteerd aan zijn teamgenoten, het volk en de pers. Rivaldo, terug van vakantie na het winnen van het WK, zal zich op maandag ook weer in Camp Nou melden.

De geruchtenstroom omtrent de Braziliaanse aanvaller, die met Barcelona inmiddels een ontbinding van zijn nog een jaar doorlopende contract is overeengekomen, neemt steeds heftiger vormen. Een ruil met Lazio is van de baan, nu de verhuur van Mendieta zelfstandig tot stand is gekomen. Real Madrid zou echter zéér geïnteresseerd zijn in overname, waarop Rivaldo zelf via zijn zaakwaarnemer liet weten dat een overgang naar de Koninklijke hem 'erg aantrekkelijk' lijkt.

Bekijk hier al onze video's