Barça heeft Piqué terug tegen 'aantrekkelijk' Celta de Vigo

Reacties

Barcelona kan woensdag in het duel met Celta de Vigo weer beschikken over Gerard Piqué. De verdediger van de Catalanen was voor vier wedstrijden geschorst wegens een rode kaart in de return van de strijd om de Super Cup tegen Athletic de Bilbao (1-1).

Barça heeft Piqué terug tegen 'aantrekkelijk' Celta de Vigo

Piqué kreeg de rode kaart wegens het uitschelden van een grensrechter. Ondanks een hoger beroep van Barcelona, koploper in de Primera División, bleef de schorsing van de verdediger staan. Hierdoor miste hij de eerste vier competitiewedstrijden van de Catalanen, die allemaal gewonnen werden.

Dat hij tegen Celta de Vigo weer van de partij is, komt zijn trainer Luis Enrique goed uit. Hij treft in de tegenstander van woensdagavond namelijk de op één na productiefste ploeg van de Spaanse competitie (tien goals). 'Celta is momenteel één van de beste ploegen van Spanje', was de oefenmeester tijdens een persconferentie complimenteus over de club die hij in 2013/14 onder zij hoede had.

'Ze spelen aantrekkelijk en aanvallend voetbal', ging Enrique verder in op de prestaties van de gedeelde nummer twee van Spanje, met tien punten uit vier wedstrijden. 'Tegen zulke ploegen spelen we graag. Maar we moeten oppassen, want ze zijn enorm in vorm en vorig jaar hadden we het ook erg lastig.' Destijds won Barça met slechts 1-0.

Het duel tussen Celta de Vigo en Barcelona gaat woensdagavond om 20.00 uur van start. Tegenover de terugkeer van Pique staat de afwezigheid van de geblesseerden Sandro Ramírez, Douglas, Claudio Bravo, Thomas Vermaelen en Rafinha.

Laatstgenoemde speler liep in het Champions League-treffen met AS Roma vorige week(1-1) een zware knieblessure op. Hij is inmiddels met succes geopereerd. Barcelona liet weten dat hij waarschijnlijk zo'n zes maanden moet toekijken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.