Bankzitter Dost ziet VfL Wolfsburg punten morsen

VfL Wolfsburg heeft het Europese succes in eigen land laten volgen door een halve misstap. Zonder Bas Dost liep de ploeg op bezoek bij FSV Mainz 05 schade op (1-1).

Dost was een van de zes spelers die rust kregen van trainer Dieter Hecking na de Europese beslommeringen van Wolfsburg tegen Internazionale. Dat rouleren bleef echter niet zonder gevolgen in de Bundesliga.

In de eerste helft waren Die Wölfe zichzelf niet. De voorsprong van Mainz bij rust – Niko Bungert brak na zeven minuten de ban – was zonder meer verdiend. Een dubbele wissel tijdens de rust, waarbij niet de keus viel op Dost, bracht Wolfsburg nieuw elan.

Een half uur voor het einde tekende Luiz Gustavo voor de gelijkmaker. Maar daar bleef het bij voor de nummer twee van de Bundesliga, zoals ook Dost de hele wedstrijd op de bank bleef. De spits kan zich zodoende maandag uitgerust melden in Noordwijk bij de Oranje-selectie.