Ballack wijst Leverkusen weg tegen Kaiserslautern

Bayer Leverkusen houdt aansluiting met de Duitse subtop na een overwinning op bezoek bij 1. FC Kaiserslautern: 0-2. Aanvoerder Michael Ballack was belangrijk voor de bezoekende club.

De voormalig Duits international gaf met zijn werklust en uitstekende spel het goede voorbeeld. Immers, deze week liet Ballack zich nog bijzonder kritisch uit over de club Leverkusen en zijn ploeggenoten. Zij zouden in de ogen van de middenvelder niet genoeg de beschikking hebben over een winnaarsmentaliteit.

Ballack zette zijn ploeg kort in de tweede helft op voorsprong met een afstandsschot. De routinier haalde vanaf een meter of twintig uit met links, al ging Kaiserslautern-doelman Kevin Trapp niet geheel vrijuit bij het doelpunt.. Twintig minuten voor tijd besliste Sidney Sam het duel door op aangeven van Lars Bender raak te schieten: 0-2. Opvallend genoeg stonden beide doelpuntenmakers ooit bij Kaiserslautern onder contract.

Leverkusen kwam dankzij de winst met 21 punten uit dertien duels terecht op plaats zes. Kaiserslautern blijft staan op plaats twaalf met dertien vergaarde punten. Foto: VI Images